Sunday, October 6, 2013

Revive '13 dan Ziarah.Assalamualaikum.
Alhamdulillah, dapat juga join Program Revive '13 kat Samsmile tercinta. Program ni anjuran Alumni Samsmile, termasuklah aku. Kiranya program senior untuk junior. Dari Abang dan Kakak kepada adik-adik :) Cewaah. Macam gitulah lebih kurang. Batch aku lah yang paling senior untuk second generation sekolah tu. HAHA. Bangga. Program ini lebih kepada sharing moment dan sebagai kata-kata semangat untuk adik-adik yang nak exam PMR-SMA-SPM. 
Ada tayangan vidoe dari senior-senior yang dah masuk universiti dalam dan luar negara. Malam tu sempat tayang vidoe Luqman Hakim sahaja, excited diorang bila tahu abang Luqman diorang tu belajar nun kat United State. Hebat. Dulu nakal, tapi sekarang dah soleh InsyaAllah. Aku memang tersentuh sangat dengan video dia.  Sangat. Dan rasa bangga dengan Samsmile sebab berjaya melahirkan pelajar yang hebat macam dia. I am proud to be Samsmile-ian :) Okay, semoga kita semua dapat berbakti kepada sekolah kita yang tercinta dan semoga Amal ini Allah terima sebagai saham kita kat akhirat. Amin.
Then, dah habis bersharing moment dengan adik-adik. Esoknya masa untuk kitorang berjejak kasih dengan Pendidik yang kitorang sayangi. Ustaz Fadzil dan Ustazah Hanizah. Dapatlah tengok rumah baru ustaz dan makan masakan ustazah :) Terharu bila ustaz dan ustazah ni masih ingat aku. Huhu. Ustaz dah offer untuk praktikal kat tempat ustaz. Okayy, set. Hihi. Terima kasih sebab sudi terima kunjungan kami yang datang tangan kosong je. Lepas tu masing-masing tibai makan banyak-banyak kat umah ustaz dan ustazah. Memang tak malu betul kitorang, haih =.=. Semoga Allah memberkati guru-guru ku semuanya. 
Naimah-Mastura-Zahidah-Izyan-Farah.
USIM dan AZHAR :)
Semoga kita bertemu lagi di lain masa dan waktu. Semoga Allah permudahkan jalan-jalan kita menuntut ilmu. Naimah dan Zahida, good luck kt Mesir. Semoga Allah lindungi korang dan sahabat-sahabat lain kat sana. Farah, Izyan dan Mastura, kita fighting kat USIM :) Bittaufiq wan Najah semuanya, InsyaAllah. #sedih Mah tak dapat join kitorang :(

No comments: